Haidong Gumdo Mikkeli

Kurssit

Miekkatanssileiri Miekan Tie 

Leiri on ilmainen ja sopii kaikille halukkaille tanssista ja/tai kamppailulajeista kiinnostuneille. 

Leirin ajankohta on 11.6.2022 ja 12.6.2022, molempina päivinä 10-16:00 (sisältäen ruokatauon sekä virkistystauot). 

Leiri järjestetään Mikkelin Lyseon isossa liikuntasalissa osoitteessa Porrassalmenkatu 30.Kohderyhmä ja tavoitteet:

Tämä leiri soveltuu kaikille teille, jotka haluatte kehittää luovuutta kehollisen itseilmaisun muodossa, sekä jos sinulla on pientäkin kiinnostusta kamppailulajeja kohtaan. Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse vaan rohkeaa ja uteliasta mieltä.

Kohderyhmänä on kaikki ilmaisusta, tanssista ja miekkatanssista kiinnostuneet ihmiset, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tapahtuma on matalan kynnyksen tapahtuma jossa osallistujat voivat ilman minkäänlaista aikaisempaa kokemusta osallistua ja oppia ilmaisemaan itseään tanssin, kamppailulajityyppisten liikkeiden ja miekan (puumiekka tai tylsä miekkajäljitelmä) avulla. Leirillä on tarkoituksena tuottaa jokaiselle osallistujalle valmiudet rakentaa oma miekkatanssi, musiikkia soveltaen ja tarinallistaen sekä oppia yhdessä miten voi ilmaista itseään uusilla tavoilla. Tavoitteena on avata uusia harrastusmahdollisuuksia ja saada näkyvyyttä myös uudenlaiselle itseilmaisulle.


Miekkatanssi:
Miekkatanssi on korealaiseen miekkailuun kuuluva “alalaji”. Miekkatanssi on 1-2 minuutin mittainen performanssi, jossa kerrotaan tarina musiikin tahdissa miekkaa ja lajin liikkeitä hyödyntäen. Miekkatanssista järjestetään kansainvälisesti kilpailuja. Miekkatanssi on ilmaisullisesti vahva ja monipuolinen tapa ilmaista itseään.


Leirin ohjaajat:

Tanssin ohjaajana toimii tanssijan ammattitutkintoa Riveriassa (Outokumpu) suorittava Pilvi Mäkeläinen, miekkailun ohjaajina Nina Mäkinen (Helsinki) ja Vilma Leinonen (Espoo), pitkän linjan Haidong Gumdo -harrastajia ja kansainvälisissä kisoissa menestyneitä miekkatanssijoita. Kaikki vetäjät ovat mikkeliläislähtöisiä.
Leirillä jakaannutaan päivän aikana ryhmiin ja perehdytään taitotason mukaan vuorotellen liikkeisiin, koreagrafiaan ja tarinallisuuteen.

Tarvitset mukaan vain seuraavat välineet:


Kännykkä, nappikuulokkeet, Laturi / varavirtalähde, Verryttelyasu / lämpimät vaatteet, Juomiset / eväät

Musiikin valinta tanssiin:

Valitse itse oma tanssibiisi / laulu. Biisivalinta kannattaa tehdä seuraavista lähtökohdista: valitse etukäteen useita vaihtoehtoja, huomioi nopeus (tanssi mahdollista musiikin tahtiin). Usein musiikki/biisi on instrumentaalinen, mutta myös laulullinen musiikki käy hyvin. 

Muuta huomioitavaa:

Osallistujia ei vakuuteta. Osallistuminen on riskitöntä, lisäksi kaikki toiminta leirillä on vapaaehtoista.

Ilmoittaudu mukaan tästä:
Leirin ohjaajaesittelyt:


Olen Vilma Leinonen yksi Miekkatanssi-leirin päävetäjistä. Minun vahvuusalueeni tulee kamppailulajin Haidong Gumdo puolelta sekä itse harrastajana että ohjaajana. Tämän lisäksi luovuutta löytyy: opiskelen kuvataidekasvatusta maisteripintoja Aalto-yliopistossa. Olen aloitteleva taiteilija sekä kaikenlainen visuaalinen ja kehollinen luovuus on itselleni tuttua, mitä tulee taiteeseen ja se näkyy myös arjessa.

Haidong Gumdon puolelta olen voittanut miekkatanssissa viimeisimmissä kisoissa pronssia (Panama Open online) ja vuonna 2016 voitin SM-kisoissa kultaa. Olen myös kisannut muissa Haidong Gumdo arvokisoissa ja voittanut hopeaa kaksi kertaa Italian avoimissa kisoissa sekä usemman kerran paras mustavyö- tittelin naistensarjassa. Euromulimpia 2016 Ryhmämiekkatanssi Hopea ja liikesarjat hopea.


Olen Nina Mäkinen ja olen harrastanut Haidong Gumdoa kahdeksan vuotta ja aloitin ohjaajan uran vuonna 2017. Olen suorittanut ensimmäisen mustan vyön vuonna 2018. Omiin vahvuuksiini kuuluu liikesarja ja miekkatanssi.
Löysin miekkatanssiin palon oranssivöisenä, kun mestari kertoi että kisa lajeihin kuuluu miekkatanssi. Se on nykyään minulle yksi tärkeistä taiteen ilmaisumuodoista ja sen avulla haluan kertoa asioita maailmalle tanssin kautta. Saavutuksiani: Salikisat 2015, Miekkatanssi kultaa. Suomen mestaruuskisat Miekkatanssi Hopea. Euromulimpia 2016 Ryhmämiekkatanssi Hopea ja liikesarjat Pronssi. Panama avoimet online kisat miekkatanssi Kulta.


Olen Pilvi Mäkeläinen, tanssin ammattitutkinnon opiskelija Outokummun Riveriassa. Taustallani on kymmenvuotinen tanssiharrastus. Olen ollut esiintymässä mm. etelä-Savon tanssiopiston riveissä ja esiintymisiä on mm. Australian Adelaidessa ja Tanskan Kööpenhaminassa. Lisäksi suunnittelin koreografian Mikkelin Tyttöteatterille v. 2019-2020. Olen ollut tanssijana myös Helsingin Aleksanterin Teatterissa Döbeln oopperassa 2021.Seuraesittely:

Haidong Gumdo Mikkeli ry on viikottain korealaista miekkailua järjestävä seura, jolla on harrasteryhmiä aloittajista värivöihin ja mustan vyön suorittaneisiin miekkailijoihin. Leiritoiminta, jossa miekkailua lähestytään uudenlaisista näkökulmista, on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.

Haidong Gumdo eli Korealainen miekkailu on kamppailulaji, joka soveltuu yli 10-vuotiaille. Yläikärajaa ei ole. Harrastuksessa tehdään miekalla erilaisia lyöntejä ja liikesarjoja, paperin leikkausta ja kynttilän sammutusta. Välineenä käytetään pääsääntöisesti puista, tylsää miekkaa. Vaikka miekkailussa toimitaankin ryhmässä, lajin yksilöluonne korostuu: harjoitteissa paritekniikkaa lukuun ottamatta toimitaan yksin, oman kehon ehdoilla.


Tulevia tapahtumia 2022
PvmTapahtumaPaikka
28.5.Mestari Chul-Kyng...Kamppail...
11.-12.6MiekkatanssileiriPäämajak...
Tulevat harjoitukset 2022
PvmRyhmäPaikka
24.5.keskitaso, edis...ka3
25.5.Yhteisvuoro (Pa...KA alue...
27.5.Yhteisvuoro (Pa...
31.5.keskitaso, edis...ka3
1.6.Yhteisvuoro (Pa...KA alue...